• banner-wie-is-stichting-marijn

Wie is Stichting Marijn?

wie is marijn2017In 2001 vertrok Jet van Os uit Mariaheide (Veghel, Noord-Brabant) voor ontwikkelingswerk naar Nicaragua. Jet woonde vanaf 2001 ruim 13 jaar in Nicaragua, ontmoette daar haar man Milton en woonde jarenlang met haar man en twee kinderen in Bilwi aan de Caribische kust.

Daar zette ze kleinschalige hulpprojecten op, omdat zorg, onderwijs en hygiëne van zeer laag niveau zijn. Marijn van Os, de moeder van Jet, begon thuis geld in te zamelen om het werk van haar dochter te ondersteunen. Na haar overlijden zetten anderen het werk voort en vernoemden de stichting uit eerbetoon naar haar.

Stichting Marijn werkt nauw samen met Fundación Marijn in Nicaragua. Stichting Marijn werft fondsen in Nederland. Fundación Marijn voert de projecten uit met een team van
zeer betrokken en professionele lokale mensen. Jet en Milton zijn nog altijd heel nauw betrokken bij het werk.