• banner-onderwijs-aan-de-kust

Programma Girl Power

In Nicaragua krijgen meisjes niet dezelfde kansen als jongens. Meisjes in Nicaragua mogen in de meeste gezinnen minder dan jongens. Buiten op straat spelen, meedoen met een sportclub, naar een vriendinnetje gaan om huiswerk te maken of fietsen is voor veel meisjes niet mogelijk. Er wordt van meisjes verwacht dat ze zich nuttig maken en hun tijd niet "verdoen". Thuis moeten ze helpen met kleren wassen, poetsen, koken, afwassen en passen ze op broertjes en zusjes.

Lees meer...

Biblioteca Marijn

De Fundación Marijn beschikt over een ruime bibliotheek vol met school- en leesboeken. De bibliotheek is gebouwd naar aanleiding van vragen van scholieren, studenten en docenten. Het stadje Bilwi van ongeveer 55.000 inwoners kent namelijk geen bibliotheek. Leerlingen op school hebben geen boeken. Met een beetje geluk heeft de meester of juf er wel een. Hieruit wordt de informatie op het bord geschreven en de kinderen schrijven dit over. Dit gebeurt zowel op de basisschool als op de middelbare school.

Lees meer...

Programma Adelante

Sinds januari 2007 wordt een aantal sociaal achtergestelde kinderen gesteund, zodat zij naar school kunnen en hun opleiding ook daadwerkelijk af kunnen maken zonder te hoeven werken om te voorzien in hun onderhoud. In totaal nemen 80 kinderen deel aan dit programma met de veelzeggende naam ¡Adelante! Adelante betekent letterlijk "vooruit", daarnaast wordt het in Nicaragua ook gebruikt ter motivatie en om mensen welkom te heten. Een toepasselijke naam dus voor dit programma. Het doel is namelijk dat de kinderen uit het Programma vaardigheden ontwikkelen waarmee ze vooruit kunnen.

Lees meer...