Nieuwsbrief maart 2017

Printen
bekijk online
 

stichting marijn

 
banner top licht
 
   
 
 
Nieuwsbrief maart 2017
 
Beste vriend van de Stichting Marijn, middels deze nieuwsbrief houden we U op de hoogte van de activiteiten van de Fundación Marijn in Puerto Cabezas, Nicaragua.
 
1. foto nieuwsbrief

NIEUWE PROJECTEN

De afgelopen maanden heeft de Fundación Marijn drie overeenkomsten getekend met andere organisaties, voor drie projecten. Deze projecten worden niet betaald met geld uit Nederland, maar krijgen rechtstreekse financiering van andere partijen uit Nicaragua.

Met de organisatie CARS gaat Fundación Marijn aan de slag met het versterken van vaardigheden voor technisch en begrijpend lezen van 2500 kinderen in de regio.

Met de Internationale Organisatie voor Migratie (OIM) gaat de Fundación Marijn een jaar lang werken met jongeren van 18 tot 24 jaar. Het gaat om jongeren uit de meest problematische en gewelddadige wijken van stad Bilwi, die in contact zijn gekomen met politie. Doel is verder afglijden te voorkomen en zaken als mensensmokkel tegen te gaan.

En tot slot: met Plan Nicaragua gaat de Fundación Marijn een jaar lang werken aan voorlichting en bewustwording met het oog op het voorkomen van zwangerschappen bij meisjes tussen 13 en 20 jaar.

Deze projecten passen perfect bij de doelstellingen van Fundación Marijn. Het feit dat Fundación Marijn het vertrouwen krijgt van gerenommeerde organisaties als IOM en Plan is een enorme opsteker voor het hele team. Bovendien kan via deze projecten een deel van de administratiekosten en personeelskosten betaald worden, en doet Fundación Marijn nieuwe ervaring en contacten op. Goed nieuws dus!

 
---
 
nieuwsbrief4

Lopende projecten: Bibliotheek en Programma Adelante

Met deze twee projecten gaat het goed! De bibliotheek vult zich elke dag met kinderen die hun huiswerk komen maken en daar thuis niet de juiste spullen voor hebben. Drie keer in de week hebben we de leeskring voor jonge kinderen uit de buurt. Een vast groepje kinderen komt lezen, knutselen en puzzelen onder begeleiding van onze educatief medewerkers. Middels het programma Adelante begeleiden we dankzij de financiële ondersteuning van sponsorouders in Nederland rond de 80 kinderen. Met het ene kind gaat het beter dan met het andere, we werken er samen met familieleden hard aan om het juiste steuntje in de rug te kunnen bieden. In april/mei komt er weer een updateronde met nieuws en foto voor de padrinos in Nederland. Houdt u de Stichting Marijn op de hoogte van een eventuele verandering van uw e-mail adres?
 
---
 
foto2 nieuwsbrief

Duitse zuster stichting

Elk jaar weer komen er Duitse schoolverlaters naar de Fundación Marijn. De vrijwilligers werken vier dagen per week samen met de lokale medewerkers van de Fundación, gedurende een aantal maanden. Dat gebeurt al jaren, via bemiddeling van de Protestantse Kerk in Baden. Langzamerhand is er daardoor al een flinke groep Duitse ex-vrijwilligers gegroeid. Deze mensen zijn enthousiast en blijven over het algemeen erg betrokken bij de Fundación Marijn: ze vertellen over het werk van de Fundación en werven fondsen. Eerst gebeurde dat op kleine schaal, maar inmiddels neemt het vastere vormen aan: sinds kort is er ook in Duitsland een soort Stichting Marijn actief, onder de naam Bilwi Kinderhilfe. Deze organisatie zal zich, net als Stichting Marijn, structureel inzetten voor voorlichting over Nicaragua en fondsenwerving voor het werk van de Fundación Marijn. Daar zijn wij blij mee!.
 
---
 
foto3 nieuwsbrief

Tienjarig bestaan

In september bestaat Stichting Marijn tien jaar. In die tien jaar is veel bereikt. Tijd voor feest dus !

Op zondag 24 september staat de Noordkade in Veghel helemaal in het teken van Nicaragua. Er is van alles te doen, voor jong en oud. Filmvertoningen, hapjes en drankjes, kinderactiviteiten.... of je Stichting Marijn nou kent of niet, op 24 september is de Noordkade the place to be voor een mooi dagje uit. Voor onze donateurs organiseren we natuurlijk nog iets speciaals. Hou onze facebook-pagina in de gaten voor details, maar blok de datum nu alvast in de agenda.

 
---
 

chicosVoorzitter gezocht

Stichting Marijn heeft een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Een groepje van zes mensen komt een aantal keren per jaar bijeen om de ontwikkelingen in Nicaragua te bespreken en fondsenwervende activiteiten in Nederland voor te bereiden. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.
De huidige voorzitter is sinds het ontstaan van de stichting betrokken geweest, maar zal per september na tien jaar haar werk neerleggen. Stichting Marijn is daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter. We zoeken iemand die – bij grote voorkeur – affiniteit heeft met Nicaragua, ervaring met fondsenwerving, thuis is in het wereldje van ontwikkelingssamenwerking maar eerst en vooral: iemand die enthousiast is over het werk van de Stichting Marijn en daar graag met tijd en energie aan bijdraagt.
Ben of ken jij zo iemand? Laat hem of haar dan contact met ons opnemen via  of mobiel op 06-16686672.

 
---
 

FACEBOOK

Volg ons op Facebook! Daar vind je regelmatig actuele updates uit Nicaragua, en binnenkort ook het laatste nieuws over het tienjarig bestaan.

 
 
  Stichting Marijn werkt nauw samen met Fundación Marijn in Nicaragua. Stichting Marijn werft fondsen in Nederland. Fundación Marijn voert de projecten uit met een team van zeer betrokken en professionele lokale mensen.

-Erkende ANBI instelling nummer 50.755
-Kijk wat u kunt doen!.
 
 
 
   
 
 
Powered by AcyMailing