Nieuwsbrief december 2016

Printen
bekijk online
 

stichting marijn

 
banner top licht
 
   
 
 
Nieuwsbrief december 2016
 
Beste vriend van de Stichting Marijn, middels deze nieuwsbrief houden we U op de hoogte van de activiteiten van de Fundación Marijn in Puerto Cabezas, Nicaragua.
 
diploma01

Goede opleiding vergroot kansen

Elk jaar zijn we weer heel trots als kinderen uit ons programma ‘Adelante’ hun diploma krijgen. Een basisschooldiploma is helemaal niet vanzelfsprekend in Nicaragua. Slechts 43% van alle kinderen maakt de basisschool af, en van hen maar weer de helft de middelbare school.

We zijn trots op de kinderen uit ons programma die het wél voor elkaar krijgen. Dit jaar zijn het 7 basisschooldiploma’s en 6 middelbare schooldiploma’s.
Dit lukt ons dankzij de sponsorouders in Nederland, de coördinatie met de plaatselijke scholen en ons TOP team dat helpt met huiswerk, stimuleren en zelfvertrouwen geven. Niet vaak genoeg kan worden benadrukt hoe belangrijk het behalen van een diploma is voor de kans op een beter leven. Bovendien is de mogelijkheid hierdoor op financiële onafhankelijkheid met name voor vrouwen heel belangrijk in een land waar de emancipatie nog in de kinderschoenen staat..

 
---
 
danku

Dank voor alle bijdragen

Hoe creatief we in Nicaragua ook van alles aanpakken om voor (liefst) structurele inkomsten te zorgen, financiële onafhankelijkheid is voor een stichting als de onze helaas niet weggelegd. Daarom kunnen we niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk alle bijdragen zijn die we van sponsoren ontvangen.

We willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor de bijdragen in 2016 !!

Natuurlijk zitten we in Nicaragua niet stil en proberen we zélf fondsen te werven. Bijvoorbeeld door het opzetten van loterijen en soep te verkopen op zondag. We verhuren onze vergaderruimte (inclusief catering) en plastic stoelen en tafels met tafelkleden voor feestjes.
We hebben tweedehandskleding, zelfgemaakte sieraden en tasjes verkocht en voor deze kerst een heleboel kaarsen gemaakt. De kinderen uit de programma‘s hebben meegeholpen om prachtige kleurrijke bloemenpennen te maken. Dit alles proberen we te verkopen om zo ook zélf voor inkomsten te zorgen.
Het zijn geen grote bedragen die binnenkomen, maar we creëren zo ook bewustzijn bij de kinderen in de programma’s: Dat je zélf de schouders er mee onder moet zetten om alles draaiende te kunnen houden.

 
---
 
Shop met je hart

Online shoppen voor Stichting Marijn

Onze stichting steunen door online te shoppen???
Jazeker, dat is mogelijk!

Wie online gaat winkelen en eerst inlogt op www.doelshoppen.nl daar stichting Marijn als goed doel selecteert en daarna naar de verkozen winkel gaat, zorgt ervoor dat Stichting Marijn een percentage van de aankoop krijgt. Allerlei grote winkels zoals Bol.com en Zalando doen hieraan mee.

Deze handelingen kosten de koper helemaal niks extra’s en vragen slechts één extra handeling vóór het onlineshoppen. Vervolgens verschijnt een banner waarop men door kan klikken. Een fluitje van een cent dus, dat www.doelshoppen!

 
divider
 

 Vrijwilligers in Nicaragua van enorme waarde

vrijwilligersOok dit jaar komen vrijwilligers weer de handen uit de mouwen steken bij de Fundación Marijn. Ze betekenen heel erg veel voor ons team, de kinderen en hun families. Vier jongeren draaien op dit moment een jaar mee in onze verschillende projecten.
Op de foto staan onze vier toppers: Vanaf links Nicolai (18) uit Duitsland. Hij geeft bijlessen rekenen en startte een volleybalproject met de kinderen. Naast hem Tamina (19), eveneens uit Duitsland. Zij danst en zingt enthousiast met de kinderen. Vervolgens zien we Davide (24), woonachtig en werkzaam in Italie met zwaar gehandicapte kinderen. We hebben veel aan zijn ervaringen. Helemaal rechts de eveneens Italiaanse Giulia (26). Zij heeft gekozen voor vrijwilligerswerk bij de stichting om zo meer zin aan haar leven te geven en haar geluk en vrolijkheid met onze kinderen te delen.
We zijn heel blij met het enthousiasme, de ideëen en de professionaliteit van deze jongeren!

Stichting Marijn werkt graag met vrijwilligers, maar tegelijkertijd hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Van vrijwilligers verwachten we dat ze voorbereid zijn, 3 maanden willen blijven en basis-Spaans spreken (of dit eerst willen leren in Nicaragua). Dit om te voorkomen dat vluchtigheid en ‘toerisme’ de boventoon gaat voeren.

 
divider
 

Oude kleren hartstikke waardevol!

kledingStichting Uden Wereldwijd zamelt gebruikte kleding in. Afgelopen jaar is er meer dan 170.000 kilo textiel en schoenen weggebracht naar de kledingcontainers van het textiel-inzamelingsbedrijf Sympany. Stichting Uden Wereldwijd doneert de opbrengst daarvan aan maar liefst 23 plaatselijke organisaties. Stichting Marijn mocht 1250 Euro in ontvangst nemen. Daar zijn we ontzettend blij mee!!

Mocht u nog textiel en schoenen hebben en er niets meer mee doen, breng het dan zeker naar een van Sympany containers in Uden.

 
 
  Stichting Marijn werkt nauw samen met Fundación Marijn in Nicaragua. Stichting Marijn werft fondsen in Nederland. Fundación Marijn voert de projecten uit met een team van zeer betrokken en professionele lokale mensen.

-Erkende ANBI instelling nummer 50.755
-Kijk wat u kunt doen!.
 
 
 
   
 
 
Powered by AcyMailing