Nieuwsbrief maart 2016

Printen
 
logo

 Klik hier om het online te bekijken.

 Stuur deze e-mail door naar een vriend.

 
 Nieuwsbrief n°19 - 30 mei 2017  
 
  Beste vriend van de Stichting Marijn, middels deze nieuwsbrief houden we U op de hoogte van de activiteiten van de Fundación Marijn in Puerto Cabezas, Nicaragua.

 
 

 

Bedankt!

In 2015 was Stichting Marijn weer aanwezig op een groot aantal rommelmarkten. Daar verkopen we Nicaraguaanse hebbedingetjes, en spullen die we van velen van jullie krijgen voor de verkoop. Bijvoorbeeld een verzameling van zo’n 2.000 olifantjes, waarvan een groot deel al verkocht is. Ook wordt er regelmatig via Marktplaats iets verkocht voor Stichting Marijn. De opbrengst van deze activiteiten telde in 2015 op tot 2500 euro! Heel hartelijk bedankt voor al jullie spullen. En: meer is welkom.

Succesvolle Gelukzaaiersdag  

Gelukszaaiersdag2015In september vierden we alweer voor de derde keer de Gelukzaaiersdag. Mede door de inzet van heel veel vrijwilligers en bedrijven was het weer een succesvolle bijeenkomst. Er werden kavels geveild van ondernemers uit Veghel en omstreken onder leiding van veilingmeesters Tiny en Michelle, er waren ijsjes van De Viersprong uit Rips,  tenten van café d´n Brouwer uit Mariaheide, brood van d´n Bakker en bakker Verhoeven, meubels van Stapperij en een muziek van La Vita en djembé groep Sabar. De opbrengst overtrof de verwachtingen. Bedankt allemaal!

 

Girl Power afgerond

GirlPowermeisjesIn deze Nieuwsbrief en op de website hebben we regelmatig verteld over het programma Girl Power. Hier kun je er meer over lezen. Dit programma is inmiddels afgerond, maar de organisaties die erin samenwerkten willen eigenlijk doorgaan. Want het loopt goed, de resultaten zijn prima en de nood is nog hoog. Dus zoekt de Stichting Marijn samen met de andere partners nieuwe fondsen in Nicaragua en de regio. Stichting Marijn voert namens de alliantie het woord. Wat we willen: doorgaan met de meisjes die in de eerste fase van het programma bereikt zijn, uitbreiden naar jonge vrouwen en naar jongens, mannen en lokale autoriteiten. Concreet willen we graag een spotje op radio en tv en er is een heus radioprogramma in de maak om nog meer mensen te bereiken.

Nieuw schooljaar 2015!

GebouwstichtingMarijnOp 7 februari jl is het nieuwe schooljaar in Nicaragua weer begonnen. De kinderen uit ons sponsorprogramma Adelante konden in hun nieuwe uniformen weer naar school. Dat de begeleiding van de Stichting Marijn vruchten afwerpt zien we aan het aantal succesvolle schoolverlaters. Elf kinderen hebben dit jaar de basisschool afgemaakt en zes de middelbare school! Op dit moment studeren Kenny en Edgil voor burgerlijke ingenieur, Darling voor medicijnen, Ana statistiek, en Idely leert voor docent.

 

 Meer padrinos

Wij zijn blij met uw steun. En kunnen nog meer steun gebruiken. Heeft u in uw omgeving mensen die mogelijk een steentje willen bijdragen aan het werk van de Stichting Marijn? Vraag ze dan om hier te doneren, zich aan te melden als padrino of om contact met ons op te nemen voor andere mogelijkheden.

Schoolkinderen

 
--
 website | contact | donatie message
--
   
 
Powered by AcyMailing