meisjesgirlpower

“Vrouwen kunnen net zo sterk zijn als mannen..”

Yuma, een van de meest actieve meisjes uit het Girl Power programma heeft een interview gegeven voor de website van Plan Nicaragua. Ze vertelt hoe het is om als meisje te leven in Puerto Cabezas en wat meedoen aan dit programma voor haar betekent. Ze vertelt:

“Geweld komt bij ons veel voor, vooral door jeugdbendes. Ik heb het allemaal van dichtbij gezien: pesten, mishandeling, mensen die gewond waren...
Er zijn hier veel bendes. Ze hangen rond op straat, vallen jongens en meisjes lastig en lokken gevechten uit. Als ze een meisje zien, worden ze meteen handtastelijk als ze de kans krijgen.

Lees hier de rest van het interview.